Microsat aprs!Microsat er et polsk firma som lager meget gode digipeatere/Igater. På bildet ser du WX3in1mini, og på beredskapssenteret lokalt står storebroren WX3in1plus2.0. Minien er på bildet koblet til en Yaesu 7800, og en ICE-ruter, samt ei X-30 antenne fra Diamond. Det gir en portabel Igate og digipeaterløsning. Akkurat denne skal testes ut på en øvelse lokalt med Røde Kors og politiet, så får vi se hvordan den fungerer.

Ved første øyekast kan det se litt jalla ut med mange små led-lys, men de er veldig fine til kjapt å sjekke at alt er som det skal. Den grønne nede til venstre gir status I-gaten, den blå viser at det kontakt med internett (den må være innlogget på en aprs-server), den røde nede til høyre angir at en pakke som er godkjent er mottatt. Oppe til venstre er den røde lampa for TX. Når den lyser nøkler minien radioen som er tilkoblet. Da ser du samtidig på radioen at den sender. Den gule i midten lyser når minien mottar et signal fra radioen. Den grønne til venstre oppe lyser når ektrsautstyr som f.eks en værstasjon er tilkoblet. Så, ve et lite blikk bort på boksen, ser du fort om alt er som det skal. Veldig kjekt.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *