Winlink

Winlink – epost over radio – er et glimrende sambandsmiddel. Lørdag 29.4.17 sendte jeg epost via 80 meter RMS på Gjøvik. Det fungerte utmerket. Du må ha RMS Ekspress lastet ned på maskinen, være registret og ha lydkortinterface mellom radio og PC. I SBI bruker vi Signalink USB.

Oppsettet på beredskapssenteret er en Yaesu 857, signalink usb, w3dzz trap-dipol 80-10meter og en DEll PC med RMS Ekspress. Denne lørdagen var vi utfordret av LA6ETA om få sendt en epost via radio til LE1E. Det var meget gode forhold som du ser av det hvite «mottakskrysset» på bildet.

Du finner det meste av informasjon du trenger på winlink.org, samt ymse videoer på youtube. Du må laste ned programvaren og sende en epost til systemet for å kunne registrere deg. Det er gratis, men litt støtte skader ikke. Jeg har betalt mine 40 dollar, og det gir god karma, ha ha.

Alt slikt har en liten terskel før man er inne i det, men jeg må si at jeg liker Winlink veldig godt. Jeg gleder meg til å få litt mer sving på dette i Sambandstjenesten Innlandet av NRRL.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *